Tervetuloa keskustelemaan

Matematiikan olympiavalmennuksen keskustelupalsta, jonne muutkin matematiikan harrastajat ovat tervetulleita. Täällä voi keskustella valmennustehtävistä, kilpailuista, niihin valmistautumisesta ja yleisesti matematiikasta. Älä kuitenkaan paljasta ratkaisuja kulloinkin palautettavina oleviin valmennuskirjeisiin!

Matematiikkaa voi kirjoittaa MathJaxin avulla dollarimerkkien väliin. Syntaksi muistuttaa paljon LaTeXia. Esimerkiksi \frac{a+b+c}{abc} kirjoitetaan $\frac{a+b+c}{abc}$. Isompikokoisen kaavan saa kahdentamalla dollarimerkit, mutta kahden dollarin erotin pitää kirjoittaa omalle rivilleen:

a^2 + b^2 = c^2

tuotettiin kirjoittamalla

$$
a^2 + b^2 = c^2
$$

Pienempi kuin -merkki voi sekoittua HTML-syntaksiin. Jos näin käy, sen voi kirjoittaa \lt. Väittämä ”a jakaa b:n” lienee kätevintä kirjoittaa a \mid b, a \mid b. Tämän negaatio taas on a \nmid b, a \nmid b. Binomikertoimet ja jakoviivat kannattaa kirjoittaa \binom{a}{b}, \frac{a}{b}: \binom{a}{b},\,\frac{a}{b}.

Muilta osin syntaksi ei ole LaTeX vaan Markdown, eli esimerkiksi kursivointi ja lihavointi tehdään tähtimerkeillä: *kursivointi*, **lihavointi**. Viestiä muokatessa muokkausalueen yläosassa on työkalupalkki, jolla muotoilut voi tehdä.